Feder Fenerbahçe
07 Nisan 2024

Fenerbahçe Alagöz Holding, final serisinde durumu 2-0’a getirdi

Feder Fenerbahçe Alagöz Holding, final serisinde durumu 2-0’a getirdi

Üç galibiyete ulaşan takımın şampiyonluğunu ilan edeceği seride üçüncü maç 17 Nisan Çarşamba günü Mersin’de oynanacak. Takımımız, o maçı kazanması halinde ligi şampiyonlukla noktalayacak.

Karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da izledi.

Takımımız müsabakaya; Emma Meesseman, Natasha Howard, Sevgi Uzun, Yvonne Anderson ve Kayla McBride beşiyle başladı.

Maçın ilk isabeti Fenerbaçemizde Emma Meesseman’dan geldi. Marina Mabrey ve Elizabeth Williams’la üretken olan konuk ekip 4-5’i buldu. Devamında oyunu McBride ve Alperi Onar’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutlarla domine eden Ekibimiz, skor üstünlüğünü eline aldı.(14-7) Çeyrekte son 1:20’nin içine girilirken fark da çift hanelere çıktı.(22-12) Son bölümde uzunlarıyla pota altında etkinliğini arttıran Mersin ekibi farkı eritse de, skor avantajını koruyan Kadın Basketbol Takımımız, çeyreği 24-18 önde tamamladı.

Sinem Ataş ve Copper’ın 4-0’lık serisiyle ikinci çeyreğe hızlı başlayan ÇBK Mersin, farkı 2 sayıya indirdi.(24-22) Meesseman ve McBride gibi skorerleriyle kısa sürede toparlanan Takımımız, 34-28’lik üstünlüğü yakaladı. Çeyrekte son 3 dakikanın içine girilirken Elizabeth Williams ve Copper’la maça ortak olan ÇBK Mersin soyunma odasına 1 sayı farkla geride girdi.(35-34)

Natasha Howard ve Kayla McBride rüzgarının estiği maçın üçüncü çeyreğinde Yvonne Anderson’dan da önemli skor katkısı alan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız 17 sayı farkla final çeyreğine önde girdi.(63-46)

Howard ve Sinem Ataş’ın karşılıklı isabetiyle başlayan karar çeyreğinde skorerleriyle fark yaratan Potanın Kraliçeleri, parkeden 85-64 galip ayrıldı ve seride 2-0 öne geçti.

Skor dağılımımız: McBride 22, Howard 22, Meesseman 14, Anderson 13, Alperi 10, Sevgi 2, Tilbe 2. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.